Postres argentins

Toca post gastronòmic, després del què has de menjar a Argentina, ara ens centrarem en la part dolça del menú.

Quin és el postres més desitjat a Argentina? M’atreviria a reduir-ho a tres: el flan con dulce de leche, la ensalada de fruta con crema i el gelat. No us penseu que us estic proposant tres coses molt boges, eh?. Flan és el flam de tota la vida però en lloc de la típica nata (chantilly, crema o americana, pels argentins), ells hi posen dulce de leche. De fet sempre es pregunten amb què diantre mengem el flam, la resta del món, que no tenim dulce de leche.

El dulce de leche, em sembla que ja tothom sap que és algo típic d’argentina, no? Consisteix en una barreja de llet i sucre, seria com un caramel però de llet. De fet, els argentins utilitzen el dulce de leche en el 95% de casos on nosaltres utilitzem la xocolata. La majoria dels farcits de pastissos, són de dulce de leche, és més, si no té dulce de leche, no és pastís d’aniversari. També moltes de les facturas, uns pastissets dolços que mengen per esmorzar i per berenar, també porten dulce de leche, en alguns casos, crema pastelera, és a dir, la nostra crema i en el menor dels casos codonyac. Un altre postres que els encanta amb dulce de leche, és el plàtan, consisteix, simplement a tallar un plàtan a rodanxes i posar-li molt dulce de leche. Per cert, el dulce de leche també val al matí amb les torrades o a la tarda, al berenar. Sí, els argentins berenen, tinguin l’edat que tinguin, així poden aguantar des de les 13h que és l’hora habitual de dinar fins a les 21.30-22h que és l’hora de sopar.

Ensalada de fruta amb crema? Macedònia amb nata i si pot ser amb una bola de gelat, molt millor. Tan millor, que moltes vegades és el postres de Nadal. Moltes vegades la ensalada de fruta es queda amb taronja, poma i plàtan, tot i que si la fas de “festa major”, ja hi ha maduixes o frutillas, préssec o durazno i kiwi. El suquet de la macedònia, acostuma a ser aigua amb Tang. Tang! Recordeu aquells sobres amb pols per saboritzar l’aigua? Doncs a Argentina són super comuns i utilitzats, són els jugos. Tot un negoci!

Gelat, això té una altra dimensió. Hi ha gelateries per tots els racons i ara, ja estan obertes tot l’any, algunes s’han adaptat oferint servei de cafeteria. Bé, els gelats es divideixen en dues grans famílies, els d’aigua o els de crema. Els primers serien tots els de fruites soles, els de llimona, maracuià, maduixa, etc, ,els segons són els que porten nata barrejada, frutilla a la crema, granizado (que és la nostra estratachela), dulces de leche i xocolata. El més sorprenent és el sambayon, que porta vi. Després tenen altres sabors, com el super dulce de leche i moltes varietats de xocolata.

Un altre postres habitual del dia a dia és la gelatina amb crema, recordeu que la crema és la nata. Senzillament són bols de gelatina i al damunt una mica de nata muntada.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Judaísmo para Dummies

¡Bienvenidos! Esperamos que este sitio sea de utilidad para todos, como herramienta para acercarnos al Creador y vivir el Judaísmo con alegría cada día.

Fuet, mate i arròs

Turisme per Àsia

Xanet Xanet .Com

Blog de viatges, experiències i aventures en català

areveure.cat

t'ajuda a preparar el teu viatge, t'acompanya quan l'estàs fent i fa que no l'oblidis a la tornada.

%d bloggers like this: