Què has de menjar a Buenos Aires

AsadoNingú, a no ser que sigui força major, ha de marxar d’Argentina sense provar un asado i altres varietats de la vaca, altres cortes de carne. Si vas cap al sud és obligatori el cordero Patagónico i si vas al nord has de provar els tamales o les humitas, però ara ens centrarem amb les coses que pots trobar per Capital. Et recomano una rellegida a Menjar en un altre idioma, per tenir present coses com que és la frutilla, que no és fruita molt petita o que és un durazno, que no és algo molt dur.

Comencem pel locro o mondongo. Plats típics de festes tradicionals (25 de mayo, 9 de julio, entre altres), plats d’hivern, d’asseure’s amb la cullera a una mà i el porró a l’altra. Mira, el concepte porró em sembla que els hi agradaria per aquest plat. Un dels millors llocs per provar-los, fora de temporada, és a la Feria de Mataderos ja que l’ambient folkloric acompanya perfectament aquest plat 100% criollo.

EmpanadesLes empanades, les típiques de carn tallada a ganivet, sí val la pena el matís perquè sinó son de carn picada i la carn picada si no és de casa, mai saps que hi han picat i les altres empanades famoses son les de pollastre o les de humita, que són de massa de blat de moro o choclo. Ara també han innovat amb de pernil dolç i formatge, de roquefort (tot i que no és roquefort…) o de verdura. La forma és com les nostres empanadilles, encara que segons del que siguin, el tancat és diferent i habitualment son al forn, tot i que també les pots trobar fregides.

El mateix concepte que les empanades però en gran: la pascualina. La típica, la de bledes. Perquè us ho pugueu imaginar, penseu en el concepte d’empanada gallega però en rodó i farcit de bledes, ou i formatge. Una versió que m’agrada molt és la de caballa.

La polenta, que no és un plat molt argentí però l’han adaptat al seu estil característic. Polenta, tuco, carn i formatge.

Perquè dic a l’estil característic? perquè els canalons, per exemple, també porten una salsa de tomàquet i carn. Si, si, la salsa és de carn i tomàquet, el farcit, de bledes i ricotta. Ara, la massa dels canalons és semblant a la dels creps, panqueques que en diuen ells.

Una cosa més clàssica? A la carn arrebossada li’n diuen milanesa, si és de vaca o suprema si és de pollastre. Si la vols en la versió senzilla l’acompanyament clàssic és el puré de patates. També pots demanar-la napolitana i llavors porta una base de tomàquet, pernil dolç, formatge desfet i rodanxes de tomàquet. A més a més si la vols completa t’hi afegiran un ou i llavors l’acompanyament ja fa més de patates fregides. O pots demanar-te un sandwich de mila, que porta la carn, enciam i un parell de rodanxes de tomàquet.

Si voleu fer integració correctament no deixeu de descobrir les pizzes i la pasta argentina. Ara, desprès no em recrimineu res…

Tampoc et pots perdre el menjar àrab. Però res dels kebbabs que estem acostumats nosaltres. Aquí, la comunitat jueva és una de les més nombroses del món i els seus plats típics són tot un descobriment de sabors: niños envueltos, quipes, empanades, bohitos, fatay,etc.

Si penses en el postres està molt bé acompanyar el flam amb dulce de leche o un pastís farcit de dulce de leche o en realitat, qualsevol cosa amb dulce de leche. Els argentins fan amb dulce de leche, el que nosaltres amb xocolata, nata o trufa. Si és més cap a festes de Nadal pots posar-hi Mantecol. De tota manera, en el post de “El Nadal a l’estiu”  o “Cap d’any o Sant Joan” ja hem parlat una mica del menjar típic d’aquesta època. Una altra cosa que no pots deixar de provar son els gelats, els sabors més clàssics son qualsevol que porti dulce de leche, evidentment, i el sanvayon. A mitja tarda pots menjar-te un alfajor, que és un dolç com si fos un sandwich de galetes i el farcit acostuma a ser…dulce de leche!, generalment es banyen en xocoalta.

I si ets fan dels entrepans, no marxis sense provar els choripans, morcipans, bondipans o vaciopans, però ja en parlarem en un altre moment amb més detall.

Deixo per un altre post els esmorzars i berenars típics amb les facturas, mediaslunas, mate y galletitas. Que també té tot un ritual.


2 responses to “Què has de menjar a Buenos Aires

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

L'art de volar

Blog de viajes independiente y con mochila que pretende relatar información y rutas alternativas, motivar a otros viajeros, ayudar y participar en crear un mundo dónde se pueda soñar y viajar libremente.

Fuet, mate i arròs

Turisme per Àssia

Fuet i Mate i Arròs

Turisme per Àssia

voltantsenses3

Blog de viatges, fotografia i experiències

elViatger.com

Blog de viatges i fotografia d'Isma Monfort

%d bloggers like this: