El Casal de Catalunya a Buenos Aires

La historia del Casal de Catalunya a Buenos Aires és la que molts catalans (com a mínim 1milió i mig de persones, segons la manifestació del 11 de setembre del 2012) voldrien per a la pròpia Catalunya. Des de que el 1889 van compartir edifici amb el Consolat Espanyol, entre altres serveis diplomàtics fins que al 1927 van poder comprar l’edifici i fer-se “independents”, essent el Casal l’únic propietari.

L’edifici i sobretot la façana crida l’atenció i als catalans ens sembla que hi ha un raconet a Baires que podria estar a qualsevol zona de Catalunya. Recomanem una de les visites guiades que fan alguns dissabtes al matí, conjuntament amb el Casco Histórico de la Ciudad,  on et mostren tota l’arquitectura del Casal o anar a veure un partit del Barça i poder celebrar els gols com si estiguessis a casa. També fan classes de sardanes, puntaries i català. Fins i tot els dissabtes es reuneixen per fer xerrades catalanes.

De fet la col·lectivitat catalana va crear un Centre Català a Buenos Aires el 1886 i va costar més de 100 anys ser “independents”, encara hi ha opcions per Catalunya, no?

El Casal s’esforça per fer-nos sentir com a casa i de quina manera millor ho pot fer que seguint les festes catalanes. El dia de Sant Jordi amb llibres i roses, el de Sant Joan amb la coca, el dia de la Mercè, per ser la patrona del Casal commemorant-ho amb unes sardanes a la Plaça de Catalunya de Buenos Aires i evidentment, l’Onze de setembre amb un acte cívic. A més, a l’octubre fan algun acte per a l’aniversari de l’afusellament del President Lluís Companys.

Anuncis

5 responses to “El Casal de Catalunya a Buenos Aires

 • Jordi Font

  Per la vostra informacio. Si be no hi ha un cens cent per efectiu respecte a la nostra col.lectivitat la Fiec (Federacio Internacional d’Entitats Catalanes de l’Exterior) amb dades bastant fefaents es por dir que a l’Argentina hi ha un colectiu de al voltant de 14.000 persones de les quals uns 7.000 resideixen entre la Capital Federal i l’Area metropolitana.
  Es probable que degut a la crisi a Catalunya hagin retornat matrimonis mixtes (argentis/catalans) i joves professionals buscant-se la vida. Pero Argentina no es precisament en aquest moment un pais prioritari en la mira dels que emigren profesionalment. Aques se centren a Paîsos amb economies emergents avui, com Peru i Colombia per exemple.

 • César Castells

  Mi apellido es CASTELLS, pero soy argentino de tercera generación e incapaz de leer este texto.Creo que en nuestro país hay muchísimos en mi situación

  • fuetimate

   Seguramente tengas razón César, por eso en la parte derecha de todas las páginas hay un link a un traductor. De todas formas si hay algún texto del que quieras la traducción en aglún idioma, dímelo y estaré encantada de traducirtelo, siempre y cuanto tenga conocimientos de esa lengua.
   Lamentablemente, cuando se elige un idioma de escritura se están quedando fuera el resto de miles de lenguas que hay en el mundo, ya que generalmente, uno escribe en el idioma que se siente más cómodo.
   Muchas gracias por tu interés en el blog,
   Saludos.

 • Laia

  La proxima vegada hi haurem d’anar jijiji que saps quants catalans hi ha a BUE?

  • fuetimate

   No, no hi ha un cens però ens anem buscant entre nosaltres jajaja. I ara és més fàcil sentir català pel carrer, deu ser efectes de la crisi que venim més cap a terres llatines.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Judaísmo para Dummies

¡Bienvenidos! Esperamos que este sitio sea de utilidad para todos, como herramienta para acercarnos al Creador y vivir el Judaísmo con alegría cada día.

Fuet, mate i arròs

Turisme per Àsia

Xanet Xanet .Com

Blog de viatges, experiències i aventures en català

areveure.cat

t'ajuda a preparar el teu viatge, t'acompanya quan l'estàs fent i fa que no l'oblidis a la tornada.

%d bloggers like this: